czwartek, 13 marca 2014

Paryskie Jedzenie

O Paryżu napisano już chyba wszystko a i tak można by pisać jeszcze sporo. Nie spotkaliśmy się jedynie z tak kolorowym tematem jak wystawy paryskich sklepów. Pomyśleliście o modzie, ubraniach i kosmetykach? Z pewnością... ale nie o tym będzie tu mowa.



Zwykłe stoiska, targi czy sklepiki zawsze mają swój urok i klimat. W szczególności w krajach które same w sobie posiadają inną niż wszystkie swoją własną kuchnię. Kuchnia francuska to oczywiście wina i sery ale również ryby, ostrygi, pieczywo i czekolada.

Widać to jak na dłoni podczas wędrówek paryskimi uliczkami gdzie co chwila kolorowe stragany przed sklepami aż kusza by skorzystać z ich oferty. Jest kolorowo, pachnąco, egzotycznie i smacznie.

Spójrzcie sami.

Ruchliwa ulica, noc i centrum Paryża zawsze dostępne owoce morza.


Coś iście niebiańskiego dla każdego

na miejscu wypiekane i do kawki podawane

bez sera nie obejdzie się

u nas marzec a tam... truskawki, czereśnie, maliny, jeżyny, porzeczki na straganach

Przygotowane wszystko na miejscu nic tylko wsadzić do piekarnika


Oczywiście ostrygi na miejscu można zjeść popijając lampką wina

To też słynny trunek do kupienia bez akcyzy




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty